Κρύσταλλοι & Ορυκτά

Σταυρόλιθος: Κατάκτησε και Κατανόησε

Ο Σταυρόλιθος (Staurolite) πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη “σταυρός”, γιατί οι ίδιοι οι κρυσταλλικοί σχηματισμοί του είναι σταυροειδείς.

Αποτελείται από ένα σύμπλεγμα στοιχείων, όπως σίδηρος, μαγνήσιο, αλουμίνιο, ψευδάργυρος και χαλαζίας.

Το χρώμα του είναι καφε-κόκκινο και σκούρο καφέ.

Τον βρίσκουμε στην Αμερική, στην Ρωσία και στην Ελβετία.

Ένα καταπληκτικό ορυκτό γείωσης και θεραπείας, για όλα τα ενεργειακά κέντρα του ανθρωπίνου σώματος (chakras)

Είναι καθαρά ένας προστατευτικός λίθος απέναντι σε οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια, αν και αυτό θα σας φανεί περίεργο, καθώς δεν τον έχουμε ακουστά ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα.

 

Έχει μια ιδιαιτερότητα ως προστάτης –ορυκτό, να λειτουργεί σαν την εσωτερική φωνή της συνειδητοποίησης πως εμείς, οι άνθρωποι, δεν είμαστε ξέχωρο κομμάτι από την γήινη δημιουργία και ενωνόμαστε μαζί της σε μια αλυσίδα, με τα υπόλοιπα πεδία της, το φυσικό, το ζωικό, το κρυσταλλικό ,το αιθερικό, το μαγνητικό της, όπως και των νεράιδων και των στοιχειακών.

Όλα αυτά για άλλους είναι υπαρκτά βασίλεια, για άλλους κάποια ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας. Στην δεύτερη εκδοχή, έχουν χάσει την σύνδεσή τους με αυτά, που ονομάζονται επίσης Δεβικά βασίλεια (Devic realms)

Όχι μόνο έχουν χάσει την σύνδεση με την μάνα –γη, αλλά μην σεβόμενοι κανένα από τα παραπάνω της πεδία, οι άνθρωποι χωρίς αίσθηση της ολότητας, σκορπίζουν το θάνατο καταναλώνοντας άσκοπα όλους τους φυσικούς της πόρους ,κάνοντας κακό και στον ίδιο των άνθρωπο, που έχει πλέον την αίσθηση του προσωρινού πάνω στην γη.

Ο σταυρόλιθος μας κάνει να σεβόμαστε όλες τις εκφάνσεις ζωής στη γη και κατ επέκταση και το φυσικό μας σώμα, κάνοντάς μας να κατανοήσουμε την θεϊκή υπόσταση της ψυχής, η οποία κατοικεί μέσα σε αυτό! Αρχίζοντας με το να προσέχουμε την διατροφή μας και κόβοντας κακές συνήθειες, όπως το τσιγάρο, τα γλυκά κλπ

Ελέγχουμε επίσης συναισθήματα που κάνουν κακό στο φυσικό μας σώμα, όπως είναι ο θυμός, η ζήλια, και ο φθόνος.

Αν παρατηρήσετε τον Σταυρόλιθο συνήθως βρίσκεται και σε ζευγάρια σταυρών, όπου ο ένας μεγαλώνει μέσα στον άλλον. Αυτά τα κομμάτια του ορυκτού, μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε, κρατώντας τα σε διαλογισμό και την «τέταρτη διάσταση» σαν να ξεπηδά μέσα από την «τρίτη», δίνοντάς μας δυνατότητες αστρικής προβολής ή καθαρού ονειρικού ταξιδιού, κατά τη διάρκεια του οποίου, θα μπορούμε να ξυπνάμε και να δράσουμε , χωρίς να σβηστεί από τη μνήμη, όταν ξυπνήσουμε!

Βέβαια, όλα τα παραπάνω τα κερδίζεις με την εξάσκηση, γιατί το μήνυμα του Σταυρόλιθου είναι: κατάκτησε και κατανόησε μέσα από το φυσικό σου σώμα την ολότητα με υπομονή, σεβασμό, ήθος, και θα σε προστατεύσω για να το κάνεις!

 

Αν κοιτάξουμε τις δυνατότητες που έχει στο φυσικό μας σώμα, εκτός από τις προαναφερθείσες, θα προσθέσουμε ότι είναι καλός για τον πυρετό, και εξαιρετικός για δυστροφίες και τραυματισμένους ή αδύναμους μύες. Τους βοηθά στην ανασύσταση και επούλωση με την βοήθεια εύκολης κρυσταλλοθεραπευτικής τεχνικής!

Καταπληκτικές αντιγηραντικές ιδιότητες προσφέρει με καταπληκτικά αποτελέσματα μέσα από κρυσταλλικό νερό ή βάμμα.

Στον συναισθηματικό μας τομέα, κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς και προστατευμένοι .Είναι καταπληκτικός βοηθός κατά της κατάθλιψης, η οποία προέρχεται από φοβίες και ακόμα κατά της ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς.

 

Υπέροχα συνεργάζεται με τον Κυανίνη και τον μπλε και τον πράσινο, ο οποίος ανήκει στην ίδια οικογένεια , με τον γρανάτη και τον αποφυλίτη.

 

Πραγματικά αξίζει να αναπτύξετε μια συνεχόμενη σχέση συνεργασίας μαζί του, είναι τόσο πολλά τα καλά που μπορεί να σας προσφέρει! Είναι ένα καλό ορυκτό για να κάνετε δαχτυλίδι για το μικρό δάχτυλο που αντιστοιχεί στην καρδιά και η δόνησή του εκεί θα έχει πολλά να προσφέρει. Τοποθετείται επίσης στον λαιμό, κοντά στον θυμό αδένα, για θεραπεία και κατανόηση.

Άρθρο μου στο Astrolife.gr