Κρύσταλλοι & Ορυκτά

Χαλκηδόνιος: Ένα Δώρο για τον Τοξότη

Για τον λίθο Χαλκηδόνιο πιστεύεται ότι χαρίζει στον κάτοχο του δόξα και σεβασμό!….Αρκεί να τον έχει πάντα μαζί του.

Λέγεται πως “αν τρυπήσουμε έναν Χαλκηδόνιο και τον κρεμάσουμε από μια τρίχα αλόγου ή ουράς ελέφαντα”, ο κάτοχος του θα προστατεύεται από δυσάρεστα γεγονότα και από ανταγωνιστικές διαθέσεις των άλλων.

Οι Τοξότες όταν αποκτούν δημόσιες θέσεις, συνήθως φορούν έναν Χαλκοδόνιο. Θεωρείται ότι έχουν προστασία από όσους υποσκαπτουν την κοινωνική και επαγγελματική τους ανέλιξη.

 

Για τον Χαλκηδόνιο πιστεύεται επίσης ότι βοηθά στην εναρμόνιση της σχέσης ενός ζευγαριού και επειδή πολλοί Τοξότες λόγω της άστατης φύσης του χαρακτήρα τους είναι λίγο δύσκολο να βάλουν και να ζυγιάσουν κάποια πράγματα για ισορροπία της σχέσης τους με την βοήθεια της δόνησης του Χαλκοδόνιου όμως βρίσκουνε το σωστό δρόμο.

Επίσης ένας Χαλκηδόνιος μέσα από την δόνηση του βοηθάει έναν Τοξότη στους κλυδωνισμούς του στην επιλογή του σωστού συντρόφου- ανάμεσα σε πολλές ή πολλούς υποψήφιους, καθώς είναι γνωστό ότι έχουν μεγάλη τύχη και σε αυτόν τον τομέα.

Συμπληρωματικές πληροφορίες για το ορυκτό:

Ο Χαλκηδόνιος υπάγεται σε μια μεγάλη οικογένεια ορυκτών, στην κατηγορία του χαλαζία.

Στην πράξη όμως με τον όρο «χαλκηδόνιος» αναφερόμαστε σε ένα είδος ορυκτών που σχηματίζουν από μόνα τους μία ομάδα, και έτσι έχει το όνομα όλης της οικογένειας. Πρόκειται για μία ποιότητα ημιδιάφανη, που έχει ανοιχτό γαλάζιο χρώμα, με άσπρα νερά ή χωρίς νερά.

Βρίσκεται στη Βραζιλία, στο Μαλάουι, και στην Τουρκία (όρος Αραράτ). Το όνομά του έχει Ελληνική προέλευση και αναφέρεται στην περιοχή Χαλκηδόνα της Μικράς Ασίας, η οποία βρισκόταν εκεί που σήμερα είναι το ασιατικό κομμάτι της Κωνσταντινούπολης.

Στο Θιβέτ θεωρούσαν το Χαλκηδόνιο ως το αντίστοιχο του Ιερού Λωτού, στο βασίλειο των Ορυκτών.

Τον συναντάμε ακόμη και στους προϊστορικούς χρόνους να χρησιμοποιείται για την κατασκευή εργαλείων.

Ο χαλκηδόνιος είναι μικροκρυσταλλικό ορυκτό με κρυστάλλους ημιδιαφανείς έως αδιαφανείς. Έχει λάμψη υαλώδη και το χρώμα του είναι γαλαζωπό, με κίτρινο έως λευκοκίτρινο. Έχει σκληρότητα 7.

Άρθρο μου στο Astrolife.gr