Γνώριζες ότι…

 Tο ” Ιερό Μπλε ” (sacre blue)

Από την εποχή των Φαραώ στην αρχαία Αίγυπτο αλλά πιστεύω και ακόμη παλιότερα ως τουλάχιστον στα χρόνια του  μεσαίωνα αυτό το ιδιαίτερο μπλε χρώμα του Λάπι Λάζουλι το θεωρούσαν  ιερό και το έλεγαν το ” Ιερό Μπλε “ (sacre blue)

Για αυτό επεξεργαζόντουσαν τον Λάπι Λάζουλι   σε πολύ λεπτή σκόνη, ακολουθώντας μια παλιά τεχνική κατασκευής  χρώματος , με το οποίο  έβαφαν τα ενδύματα των αγαλμάτων της Παρθένου Μαρίας και καθολικών άλλων θρησκευτικών εικόνων !!!

Ένα από τα κύρια ορυκτά στην κρυσταλλοθεραπεία αλλά και ένα από τα ποιο γνωστά στον κόσμο είναι ο Λαπις Λαζουλι

Ένα υψηλής ενεργειακής κραδασμηκότητας ορυκτό όπου μαζί του κάποιος μπορεί να, ανεβάσει την δόνηση των αιθερικων του σωμάτων στον δύσκολο δρόμο της πνευματικής αφύπνισης.

 

Με τον Λάπι Λάζουλι μπορούμε να αφουγκραστουμε έννοιες, οι οποίες θα μας βοηθήσουν στο να βυθιστούμε και να εργαστούμε με τον έσω εαυτό!

Ο Λάπις Λαζουλι είναι γνωστός και σαν το ορυκτό της σοφίαs και της διάκρισης του σωστού και του λάθους, μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον σκοπό της ζωής , καθώς και να αφουγκραστουμε τα πραγματικά  μας θέλω, σε δύσκολες περιόδους μας της.

Στα αρχαία χρόνια το θεωρούσαν ιερό ορυκτό ,Δούλευαν μαζί του σε ιερές τελετές κανοντας τον  μια πολύ λεπτή πούδρα ,έτσι ώστε να αδράξουν όλες του τις ιδιότητες φτιάχνοντας από αυτόν το γνωστό βαθύ μπλε χρώμα και βάφοντας με αυτό από τοιχογραφίες σαρκοφάγους,κατασκευές σμάλτου για κοσμήματα βασιλέων, κοσμήματα όπου φορούσαν αλχημιστές με χαραγμένα επάνω σύμβολα για πνευματική δύναμη κλπ

ΛΑΠΙΣ ΛΑΖΟΥΛΙ: Εσωτερική σοφία -Ανώτερα ιδανικά

ΣΤΕΛΛΑ ΗΛΙΑΔΗ