Παναγιώτης Τουρκοχωρίτης

ΑΔΟΛΕΣΧΙΑ ΚΑΙ ΑΡΠΟΚΡΑΤΗΣ

Η ΑΔΟΛΕΣΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤ ‘ ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ ΦΛΥΑΡΙΑ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΟΛΕΣΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΟΝΤΑ . Η ΛΕΣΧΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΣΧΗΝΟΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΩΣ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΕ ΟΜΙΛΩΝ ΕΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΜΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΤΡΟΝ.

ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΛΕΞΙΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΛΕΣΧΗ ΣΥΝΕΠΩΣ Ο Λ.ΕΣΧΗΝΟΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ -ΛΕΞΙΝ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΙΣ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΥΝΘΑΝΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΘΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ .
Η ΛΕΞΙΣ ΛΕΣΧΗ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΜΑ ΛΕΓΩ ΟΠΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΛΟΓΟΣ .ΔΗΛΑ ΔΗ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟ ΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΩΣ ΤΗΝ ΛΕΞΙΝ ΛΕΣΧΗ .
ΕΠΕΙΤΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΙΝ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ -ΤΟ ΦΑΙΝΕΙΝ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΙΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΛΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΕΙΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ Ο ΦΑΝΑΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ . ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΕ ΙΣ-ΧΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΣΜΗΝΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΜΗΝΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ .

ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ” ΠΕΡΙ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ΕΙ “Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ( Ε ) ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΤΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ

ΠΡΩΤΑ Ο ΠΥΘΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΔΗΛΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΤΡΙΤΟΣ Ο ΦΑΝΑΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΟΣ Ο ΙΣΜΗΝΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟΣ Ο ΛΕΣΧΗΝΟΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

Ο ΑΡΠΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΔΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΙΓΗ .
Ο ΑΔΟΛΕΣΧΗΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΑΓΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ .ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΚΙΑ .ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΟΥ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΚΟΣ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΚΟΣ ΤΩΝ ΧΕΙΛΕΩΝ ΚΑΙ ΡΕΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ .Η ΨΥΧΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΔΑΗΣ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΙ
ΣΤΗΝ ” ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΑΔΗ ” ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ.

Η ΦΩΝΗ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΧΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΛΑΡΥΓΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΡΝΑ Ο ΕΚΠΝΕΟΜΕΝΟΣ ΑΕΡΑΣ .Ο ΛΑΡΥΓΓΑΣ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΥΛΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΦΩΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΦΩΝΗΤΙΚΩΝ ΧΟΡΔΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΛΥΡΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΠΑ ΜΕ ΧΟΡΔΕΣ . ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΕΣ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΧΟΡΔΕΣ .Ο ΑΡΠΟΚΡΑΤΗΣ ΩΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΤΟΣ ΝΟΥΣ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΙΣ ΧΟΡΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΔΟΛΕΣΧΙΑ -ΦΛΥΑΡΙΑ- ΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ .

ΔΕΥΤΕΡΑ 12- 11- 2018


ΕΝΟΛΟΣ ΠΑΝΘΕΥΣ


ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΜΕΝΙΔΗ ΜΠΟΥΣΙΟΥ .

ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΡΠΟΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΧ ΑΙΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΒΟΛΙ .

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΙΤΗΣ-ΤΕΛΕΣΤΗΡΙΟ