Λίλιαν Σίμου

Νέα Σελήνη στον Τοξότη

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 24ης Νοεμβρίου, η Νέα Σελήνη στον Τοξότη στην 1η μοίρα 37’, αλλάζει το τοπίο στον ουράνιο χάρτη. Αφήνοντας πίσω δύο φάσεις του φεγγαριού που συνοδεύτηκαν από εκλείψεις, η Νέα Σελήνη μας υπόσχεται πολλά!

Η αισιοδοξία και η πληθωρικότητα του Τοξότη, είναι μία ξεχωριστή νότα στην πορεία ενός δύσκολου φθινοπώρου.

Στην ουσία, δίνει τη σκυτάλη της χαράς και της αισιοδοξίας σε μία νέα προοπτική, και προσβλέπουμε σε νέους ορίζοντες, διατηρώντας την σύνεση και τις αξίες μας.

Ο Τοξότης είναι ένα αισιόδοξο ζώδιο. Ο Ήλιος στον Τοξότη, συμβατός σε ζώδιο της φωτιάς, απλώνει την λάμψη του με περισσότερη άνεση προς κάθε κατεύθυνση. Η Σελήνη στον Τοξότη μας θυμίζει ένα ψυχισμό ευχάριστο, με θετική ενέργεια.

Θεωρώ, όπως ήδη έχω αναφέρει στο παρελθόν, πως το φεγγάρι στον Τοξότη, προσδίδει ευεξία, χαρά και ψυχική ανάταση. Υπάρχει μία έκδηλη θετική διάθεση, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές. Ως Νέα Σελήνη λοιπόν, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή η πρώτη αίσθηση.

Μία αίσθηση που συμπληρώνεται από την Αφροδίτη και τον Ερμή στο ίδιο ζώδιο, να συνοδεύουν το νέο φεγγάρι.

Τέσσερις προσωπικοί πλανήτης ενθαρρύνουν να δούμε τη φωτεινή πλευρά της ζωής, ακόμη και αν πολλά δύσκολα, δυσάρεστα και απογοητευτικά συνέβησαν από τις αρχές του φθινοπώρου, με κορύφωση τις δύο πρόσφατες εκλείψεις στον Ταύρο και στον Σκορπιό, η υπόσχεση της ελπίδας πρέπει να μη μας αφήνει να χάσουμε το σθένος.

Ο Άρης, ο πέμπτος προσωπικός πλανήτης, είναι στους Διδύμους σε ανάδρομη φορά. Εξωστρεφές και αυτό το ζώδιο, με την ανάδρομη κίνηση μπορούμε όμως να αναθεωρήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας. Θα χρειαστεί να εξετάσουμε ξανά τις συνεργασίες και τις σχέσεις που είναι άμεσες και σημαντικές. Πιθανόν δεν εκτιμήθηκαν κάποιες λεπτομέρειες, ή δεν δώσαμε σημασία στον τρόπο επικοινωνίας.

Κινείται απέναντι από το ζώδιο της Νέας Σελήνης, κάποια στιγμή θα συναντηθεί με τον Ήλιο και τη Σελήνη, στην πορεία των ημερών.

Ωστόσο, απέναντι από το νέο φεγγάρι, βρίσκεται ο αστεροειδής Urania 30. Ο αστεροειδής αυτός, με συμβολισμό που μας παραπέμπει στην Μούσα Ουρανία, έχει σημειολογία, συνδέεται με την αστρονομία, τα μαθηματικά και την αστρολογία.

Η Ουρανία, ήταν η Μούσα της Τέχνης της Αστρονομίας και της Αστρολογίας. Εκείνη κρατούσε τα μυστικά των ουρανών και καθοδηγούσε πνευματικά τους αναζητητές της γνώσης. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που θα παίζει ένα ρόλο σημαντικό στην εποχή του Υδροχόου και θα συντελέσει στην αποκρυπτογράφηση της γνώσης.

Η Ουρανία συμβολίζει την μαθηματική γνώση, την ικανότητα να υπολογίζουμε τα δεδομένα στο έργο μας, την σωστή εκτίμηση και αποτίμηση των στοιχείων που το απαρτίζουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων, σε λαμπερή ζωδιακή μοίρα, όπου η γνώση είναι πολύπλευρη, πολυσυλλεκτική, καθώς υπάρχει διαρκής ανησυχία για νέες πληροφορίες.

O συνδυασμός στους Διδύμους, είναι το σημείο που μοιράζεται και επικοινωνεί τη γνώση. Προσθέτει στις ιδιότητες της Ουρανίας, την αμεσότητα και την περιέργεια μέσω της ανταλλαγής ιδεών.

Ο Λόγος εμποτίζεται από Ευστροφία, ιδιαίτερη ταχύτητα αντίληψης, ευέλικτους υπολογισμούς και κατανόηση.

Η Ιδέα μπορεί να αναμεταδοθεί, προκειμένου να περάσει ως έμπνευση και στρατηγική, σε άλλους ανθρώπους.

Όλα όμως είναι υπολογισμένα με μαθηματική ακρίβεια, με στόχο την διεύρυνση του πνευματικού ορίζοντα, αλλά και της εφαρμογής ιδεών στην καθημερινότητά μας. Η Τεχνολογία παίζει ένα όλο και πιο σημαντικό ρόλο. Πόσο θετική μπορεί να είναι; Πόσο αρνητική; Κάποιοι θα ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν για να παγιδεύσουν τα όνειρά μας. Κάθε τι έχει όμως δύο πλευρές. Γιατί να μην τη χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας;

Όλα είναι ρευστά εξ άλλου και μεταβάλλονται, κι αυτό γιατί επτά πλανήτης, με τον ωροσκόπο και το Μεσουράνημα, είναι στον χάρτη της Σελήνης, σε μεταβλητά ζώδια. Νιώθουμε πιθανόν περισσότερο άγχος, αλλά σύντομα το ξεπερνάμε και μένουμε στην φωτεινή πλευρά της ζωής.

Γιατί ναι, μακριά από την «μιζέρια, την αρνητική διάθεση, τη χειραγώγηση και κάθε είδους βαμπιρισμό, εμείς θα ορίσουμε σε μεγάλο βαθμό το μέλλον μας, θα ανοίξουμε φτερά προς νέους ορίζοντες, είτε μέσω της τεχνολογικής γνώσης, είτε μέσω νέων σχεδίων.

Σημαντικό: να κινηθούμε με ήθος, αξίες, δίκαιη συμπεριφορά και γενναιοδωρία. Τότε το Σύμπαν θα μας επιστρέψει τα δώρα αυτά. Αν νομίζουμε πως γίναμε παντοδύναμοι και ξεχωριστοί, προβάλλοντας την εγωκεντρική έπαρση, απαιτώντας μόνο από τους άλλους και έχοντας αδικήσει στο έργο μας, τότε θα δεχτούμε την ήττα μας.

Τελικός στόχος του νέου φεγγαριού: η αλλαγή, η απελευθέρωση, η καινοτομία σε ιδέες, σχέσεις και όνειρα…Να πιστέψουμε στο μέλλον, σε πείσμα των καιρών.

Να δώσουμε μία ευκαιρία και να αναζητήσουμε την ευκαιρία, με βάση τη γνώση, τους σωστούς υπολογισμούς, την στατιστική και την αποκρυπτογράφηση των συμβόλων, των γεγονότων του παρελθόντος, των προκλήσεων που υφίσταται η ανθρωπότητα ευρύτερα.

Είναι στο χέρι μας, να μην παραμένουμε εγκλωβισμένοι στα εμπόδια, ακόμη και αν είναι ισχυρά. Οι πρόσφατες εκλείψεις ανέδειξαν αυτά που μας ανησυχούν, δηλαδή τον φόβο, την απώλεια υλική και συναισθηματική, την χειραγώγηση, την καταστολή και την καθήλωση.

Με τον νέο κύκλο της Σελήνης, μας δίδεται η ευκαιρία να δούμε με διαφορετική οπτική τα δυσάρεστα αυτά θέματα, με εξωστρέφεια, με αισιοδοξία που μπορεί να φαίνεται υπερβολική και αφελής. Αλλά καθώς τα πάντα είναι θέμα νοητικής προσέγγισης, αλλάζοντας φιλοσοφία ζωής, θα προσελκύσουμε δώρα όπως η δικαιοσύνη, η χαρά, το νοερό και το ουσιαστικό ταξίδι, που είναι η πραγματική περιπέτεια της ύπαρξης.

Πληροφορίες για το νέο Φεγγάρι στον Τοξότη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου, στην Αρχική σελίδα, στα εικονίδια των ζωδίων στο

https://astrolife.gr/category/astrologia/

Λίλιαν Σίμου – ΤΕΛΕΣΤΗΡΙΟ