Μαρία Δούκα

Θεά Εκάτη

Η Εκάτη είναι η αρχαία Ελληνική θεότητα που εφορεύει σε τρεις κόσμους κρατώντας τα κλειδιά τους. Είναι τρίμορφη, τρισυπόστατη και συχνάζει στα τρίστρατα που καλείται η ανθρώπινη ψυχή να διαλέξει το δρόμο της.

Εφορεύει πάνω στον νόμο της πνευματικής εξέλιξης και χαίρεται με τις ψυχές που θέλουν να εξελιχθούν. Φωτίζει, προετοιμάζει τις ψυχές και προπορευόμενη ηγείται ώστε να αντιληφθούν τον δρόμο του φωτός και της αληθινής γνώσης. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο μέγας θεολόγος Ορφέας στους 88 ορφικούς ύμνους του,   τους οποίους τραγουδούσαν ή απαγγέλονταν κατά την διάρκεια των Ορφικών Μυστηρίων, στον αριθμό 1 υμνεί την Θεά Εκάτη.

Διαβάζοντας τον ορφικό της ύμνο μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι οι περισσότερες λέξεις έχουν τελικό (ν) το οποίο διεγείρει τον εγκέφαλο μας και έχει μεγάλη σημασία κάτι που φυσικά γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ονοματοθέτες που έφτιαξαν το ελληνικό αλφάβητο. 

Από μελέτες που έγιναν παγκοσμίως διαπιστώθηκε ότι η εκφορά του γράμματος Ν μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο ενώ η απαγγελία των Ομηρικών Επών στο πρωτότυπο κάνει καλό στην καρδιά ως αναπνευστική άσκηση.

Το γράμμα «Ν» διεγείρει τον εγκέφαλο θετικά, τον συντονίζει και  ενεργοποιεί  τον άνθρωπο να σκέφτεται σωστά. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι το Ν συμβολίζει τον Νου.

‘Αρα λοιπόν υμνώντας την Θεά Εκάτη ενεργοποιούμε τον Νου μας δηλαδή ενεργοποιούμε την ίδια την εφορευτική δύναμη της θεάς στον δρόμο της πνευματικής εξέλιξής της ψυχής μας.

Μαρία Δούκα